Богдан Футерко відвідав Пасічнянську та Ворохтянську територіальні громади
опубліковано 04 лютого 2022 року о 15:35

Сьогодні, 4 лютого, з робочою поїздкою заступник голови обласної державної адміністрації Богдан Футерко з представником Урядового уповноваженого з прав людей з інвалідністю в Івано-Франківській ОДА Миколою Макаром відвідали Пасічнянську та Ворохтянську територіальні громади.

Богдан Футерко зустрівся з представниками Пасічнянської громади та надав рекомендації щодо підготовки пакету для отримання державної субвенції, ознайомив з вимогами чинного законодавства у сфері надання адміністративних послуг та оглянув приміщення, яке селищна рада планує надати для розташування ЦНАП. А також посадовець наголосив на обов’язковому виконанні умов надання субвенції через створення належних умов до об’єктів громадського призначення з приводу безперешкодного доступу для людей з інвалідністю і маломобільних груп населення.

Принагідно посадовець оглянув приміщення Битківського ліцею, а також дитячий садок в селі Пнів Пасічнянської тергромади, що будується за кошти місцевого бюджету.

Зазначимо, що для утворення центру надання адміністративних послуг в селі Татарів Ворохтянської селищної ради відповідно до розпорядження Кабінету міністрів України від 09.06.2021 № 619 «Про розподіл у 2021 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг» з державного бюджету спрямовано 137, 233тис. грн.

Члени моніторингової групи проінспектували стан виконання будівельно-ремонтних робіт, оглянули приміщення щодо облаштування безбар’єрності.

«Відрадно, що створюються умови для рівного доступу до адміністративних та соціальних послуг усім мешканцям громади. Водночас, за результатами проведеного моніторингу, дедалі більше будівель ЦНАПів стають доступними задля надання адмінпослуг. Для людей з інвалідністю важливо, що ЦНАП розташований на першому поверсі, з зовнішнім пандусом, зручний доступ паркомісць транспорту, вхідна група безперешкодна, є спеціально облаштований туалет для МГН тощо. Насправді, відчувається значний прогрес у сфері створення умов архітектурної доступності приміщень для надання великого спектру послуг у ЦНАП», зауважив уповноважений Микола Макар.

Фотогалерея

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux