Богдан Футерко: У ЦНАПах важливо не тільки якісно надавати адмінпослуги, а й забезпечити їхню доступність і безбар’єрність для певних категорій людей
опубліковано 16 грудня 2021 року о 11:55

У четвер, 16 грудня, з ініціативи обласної державної адміністрації у партнерстві з Коломийською міською радою та у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України і Програми доступності послуг в Україні «PROSTO» відбувся Форум ЦНАПів під назвою «Децентралізація. Сервіс. ЦНАП».

Зазначимо, що форум спрямований на презентацію практичних аспектів, а також висвітлення проблемних питань розвитку системи надання адміністративних послуг. Окрім того, під час заходу надані рекомендації щодо одержання державної та міжнародної підтримки для створення та/або забезпечення функціонування ЦНАП.


До голів територіальних громад Прикарпаття та керівників ЦНАПів області звернулась ідеологиня проєкту єМалятко, засновниця та кураторка проєктів «Гід з державних послуг», «Платформа Центрів Дії», «ID-14», «ICEI» заступниця міністра цифрової трансформації України Людмила Рабчинська. Вона наголосила, що сьогодні ключовою точкою доступу до держпослуг є ЦНАП. Лише за перше півріччя цього року українці отримали там понад 10 млн послуг.

«Важливо, щоб сучасні ЦНАПи були відкриті у кожній громаді та надавали громадянам широкий спектр адміністративних послуг у комфортних умовах. Також введеться державна підтримка об’єктів, фінансування яких здійснюватиметься за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток мережі ЦНАП.», – зазначила посадовиця.


Своєю чергою заступник голови обласної державної адміністрації Богдан Футерко зауважив: «Міністерство цифрової трансформації України акцентує увагу не тільки на створенні розгалуженої мережі центрів надання адмінпослуг, а й на підвищенні доступності та безбар’єрності для людей з інвалідністю. На сьогодні в нашій області вже функціонує 50 ЦНАПів, в тому числі ЦНАП нової формації «Дія.Центр» у селі Устеріки Білоберької територіальної громади. Адмінстратори ЦНАПів – професіонали своєї справи, люди, яким під силу творити зміни».


Учасників форуму також привітали голова Коломийської райдержадміністрації Любомир Глушков та Коломийський міський голова Богдан Станіславський.


Під час заходу було обговорено практичні аспекти надання адміністративних послуг, презентовано ЦНАПи Івано-Франківська, Коломиї, Києва, Львова, Старобогородчанської територіальної громади, села Білоберізка, розглянуто проблемні питання розвитку системи надання адміністративних послуг, державної та міжнародної підтримки створення та забезпечення функціонування ЦНАПів, розвитку мережі ЦНАПів та підвищення їхнього рівня інклюзивності.

Також у форматі панельних дискусій відбувалася презентація програми доступності послуг в Україні «PROSTO».


Всі учасники мали можливість ознайомитися з роботою ЦНАПу міста Коломия.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux