Богдан Футерко: «Стриганецький кар’єр» – успішний приклад співпраці громади, бізнесу та інвесторів
опубліковано 08 листопада 2021 року о 10:56

Днями заступник голови обласної державної адміністрації Богдан Футерко відвідав Єзупільську територіальну громаду, де завдяки співпраці громади, великого бізнесу, місцевої влади та залученню інвестицій працює сучасний комплекс із випалу вапна. 


Богдан Футерко зустрівся з керівництвом підприємства та головою Єзупільської територіальної громади, оглянув процес будівництва об'єкту із випалу вапняку, і ознайомився з технологічним процесом, що відповідає високим європейським стандартам.


«Івано-Франківська область – інвестиційно приваблива, і яскравим підтвердженням є тут підприємство «Стриганецький кар’єр», яке розташоване на межі сіл Довге та Стриганці Єзупільської громади. Також важливим є економічний потенціал, адже на території громади знаходяться значні поклади вапняку, функціонує великий аграрний сектор. Комплекс значно підвищує рівень технологічності видобутку та переробки вапна у відповідності зі світовими стандартами, а також розширює цикл виробництва, що дозволяє створити додаткові робочі місця та значно збільшити податкові надходження для громади. Кар’єр завдяки співпраці влади, громади та бізнесу стає гідним прикладом для залучення інвестицій», – сказав Богдан Футерко.


Голова тергромади Ігор Лукашевич зазначає, що до складу Єзупільської ТГ входять селище Єзупіль, села Ганнусівка, Стриганці, Побережжя та Довге. Попри те, що територіальне об’єднання включає п’ять населених пунктів, за чисельністю мешканців воно невелике – майже 7800 осіб. Територія громади має унікальне й вигідне географічне положення, яке теж дає їй цінний потенціал для розвитку. Вона знаходиться на берегах двох річок –Бистриці та Дністра. Враховуючи це, Єзупільська селищна рада нещодавно підписала меморандум про залучення до проєкту «Дністерський каньйон». У ньому беруть участь 33 громади, розміщені на берегах цієї ріки в чотирьох областях — Івано-Франківській, Чернівецькій, Тернопільській та Хмельницькій.

 

 Довідково.

Старт видобутку вапна на Стриганецькому кар’єрі почато у 2011 році. У 2019 року новими власниками кар’єру розпочато реалізацію інвестиційного проекту з будівництва нового виробничого комплексу з випалу вапна, обладнаного печами італійської компанії QualiCal, продуктивністю 800 тонн на добу.




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux