Богдан Футерко побував у Коломийській та Городенківській територіальних громадах

Нещодавно заступник голови обласної військової адміністрації Богдан Футерко зустрівся з керівництвом Коломийської районної військової адміністрації та Коломийської тергромади. Спільно вони відвідали ЦНАП у місті Коломиї, де ознайомилися з процесом реєстрації внутрішньо переміщених осіб та надання їм інших місцевих та державних послуг. Посадовці поспілкувалися із відвідувачами ЦНАПу. Коломийський ЦНАП надає різноманітну допомогу переселенцям, зокрема створено «Платформу підтримки тимчасово переміщених осіб», що стане містком між роботодавцями та бажаючими отримати роботу. Тут допомагають громадянам, що опинилися у тяжких життєвих обставинах та змушені були покинути своє місце проживання, де ведуться активні бойові дії отримати належне місце роботи.

«Саме в цей важкий для країни час, час війни, ми повинні об’єднати зусилля та бути солідарними для підтримки наших співвітчизників-біженців, які шукають роботу у громаді», – зазначив Коломийський міський голова Богдан Станіславський.

Варто зазначити, що у Коломиї знаходяться спеціально уповноважені прокурори, які збирають докази воєнних злочинів російських військових. Зафіксувати історії та надати докази про злочини загарбників можна за адресою: площа Привокзальна, 2а (Коломийський ЦНАП). Це потрібно для того, щоб люди, яким окупанти завдали шкоди або знищили їхнє майно, отримали офіційний статус потерпілих. У майбутньому, після притягнення до кримінальної відповідальності винних осіб, потерпілі зможуть розраховувати на відшкодування заподіяної матеріальної та моральної шкоди. Також можна надати інформацію та фото й відео військових злочинів росії на сайті https://warcrimes.gov.ua/ .

Під час поїздки Богдан Футерко разом з головою Городенківської ТГ Богданом Кобилянським відвідали ЦНАП тергромади, де онайомилися із реальним станом надання адмінпослуг для ВПО. Також обговорили можливості щодо розвитку ЦНАПу у громаді. Сьогодні ЦНАПи реєструють переселенців і продовжують видавати довідки ВПО та працюють, щоб усі відвідувачі могли вчасно отримати допомогу. Закликаємо всіх поставитися з розумінням до праці адміністраторів, які невтомно працюють для громадян.

Довідково. Центр надання адміністративних послуг міста Коломиї знаходиться (вул. Привокзальна, 2а/1). Графік роботи у суботу та неділю: з 9 до 16 години. Центр надання адміністративних послуг Городенківської районної державної адміністрації працює за адресою: м. Городенка, вул. Героїв Євромайдану, 6, керівник Роман Здрійлий. Деталі на офіційній сторінці https://kolomyia.today/tag/kolomyjskyj-tsnap https://hth.gov.ua/kerivnik-cnap-15-31-12-16-02-2021/

Фото за посиланням.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux