Богдан Футерко: Дві громади Прикарпаття отримали мобільні кейси для надання адміністративних послуг
опубліковано 31 грудня 2021 року о 11:47

Заступник голови обласної державної адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Богдан Футерко з регіональною координаторкою ПРООН в Івано-Франківській області Лесею Попелюх нагородили Городенківську та Коломийську територіальні громади, які стали переможцями конкурсу місцевих ініціатив у напрямку «Покращення доступу вразливих груп населення у віддалених поселеннях до якісних адміністративних послуг».


Відбір місцевих ініціатив проводила Івано-Франківська обласна державна адміністрація у партнерстві з Програмою розвитку ООН в межах проєкту «Місцеве соціально-економічне відновлення».

«Важливо, що тепер мобільні бригади можуть надати адміністративні сервіси у віддалених населених пунктах та найуразливішим верствам населення», – наголосив Богдан Футерко.


«Метою проєкту є надання підтримки регіональній і місцевій владі в оцінці та подоланні соціально-економічних наслідків пандемії COVID-19, а також сприяти сталому розвитку. Сьогодні ми передаємо мобільні кейси для надання адміністративних послуг нашим партнерам з Коломиї та Городенки», – заначила регіональна координаторка ПРООН Лесею Попелюх.

Беручи до уваги спалах коронавірусу в країні, мобільні кейси для надання адміністративних послуг дозволять уникати скупчень людей та отримувати необхідні послуги поруч із власним житлом або вдома, не наражаючи своє здоров’я та здоров’я своїх близьких на небезпеку.


Довідково

Понад 120 ініціатив було подано на конкурс на суму понад 200 млн грн.

Для подальшого співфінансування ПРООН було відібрано 7 ініціатив, які найбільшою мірою відповідають умовам конкурсу та згруповані у 6 тематичних кластерів, а саме: розвиток туристичної інфраструктури та створення нових можливостей для розвитку МСБ; розвиток соціального підприємства та створення додаткових економічних можливостей для вразливих груп населення; покращення доступу вразливих груп населення до якісних медичних послуг та швидкої діагностики; покращення доступу вразливих груп населення до онлайн-освіти; покращення доступу вразливих груп населення у віддалених поселеннях до якісних адміністративних послуг; покращення громадської безпеки.

ПРООН повністю реалізували всі ініціативи. Бенефіціари вже користуються придбаним обладнанням. Наприклад, громади села Нижній Вербіж та міста Тисмениці отримали мобільні кейси для швидкої діагностики та телемедицини, діти з пільгових категорій покращили доступ до онлайн-освіти в Заболотівській, Кутській, Рогатинській, Новицькій та Рожнівській громадах. Болехівська міська рада отримала підтримку в напрямку розвитку туристичної інфраструктури та створення нових можливостей для розвитку малого та середнього бізнесу, а працівники Івано-Франківського учбово-виробничого підприємства УТОГ отримали нове швейне обладнання.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux