Безпекова ситуація в Україні важлива для Європи та світу, – підсумки зустрічі Світлани Онищук та Надзвичайного і Повноважного Посла Канади в Україні Лариси Ґаладзе

Сьогодні голова обласної державної адміністрації - начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищукзустрілася з Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні Ларисою Ґаладзою.


Участь у заході взяли заступники голови обласної державної адміністрації Віталій Ільчишин та Людмила Сірко, начальник управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій ОДА Олександр Зрайко, аналітики Посольства Канади в Україні Лукаш Лукашек і Влад Іонеску.

Сторони обговорили результати співпраці між Прикарпаттям та Канадою, а також можливості нових комунікацій та допомоги. Особливий акцент зробили на важливості та необхідності підтримки у час війни.


Світлана Онищук зазначила, що всебічна допомога та небайдужість канадського уряду дають добрий поштовх та мотивацію на продовження щоденної боротьби нашого народу за свої права та свободу.

«Ми постійно відчуваємо підтримку наших міжнародних партнерів і донорів. Особливо це стосується тих людей, котрі цю допомогу отримують. Наразі ми акцентували увагу на медичних закладах, оскільки у них лікується дуже багато військових. Наша область максимально забезпечена необхідним обладнанням. Однак потребуємо допомоги у питанні реабілітації військовослужбовців, як фізичної, так і психологічної», - додала керівниця області.

Загалом очільниця Прикарпаття відзначила, що регіон прийняв 150 тисяч внутрішньо переміщених людей. Водночас значну увагу приділяється діяльності релокованого бізнесу, який переїхав до нас і активно працює. Це, зокрема, підприємства машинобудівної галузі, а також університети та реабілітаційні центри.

Своєю чергою Лариса Ґаладза висловила слова підтримки та захоплення незламним духом українців і жагою до перемоги.


«Зараз Канада працює не тільки на гуманітарному фронті, активна діяльність розпочата й щодо процесу післявоєнної відбудови зруйнованих внаслідок війни областей. Є проєкти, котрі спрямовані і на покращення емоційного стану та психологічної стабільності після завершення бойових дій. Ми розуміємо не тільки потреби, а й спроможності вашої держави. Тому сприятимемо покращенню ситуації, а саме, намагатимемося залучити міжнародні фінансові установи до забезпечення економічної стабільності. Розуміємо, що без безпеки в Україні немає безпеки в Європі», - підкреслила Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні.

Лариса Ґаладза акцентувала увагу на тому, що уряд Канади два дні тому прийняв рішення про виділення коштів для придбання у Сполучених Штатах Америки системи протиповітряної оборони NASAMS для потреб Сил оборони України. Це свідчить про вагомий крок у підтримці України. Також слід зазначити, що у питанні відшкодування збитків, яких завдала Україні російська федерація, Канада стала першою країною, яка схвалила закони щодо передачі заморожених активів представників росії на відбудову України. Близько місяця тому ця держава показала приклад вилучення активів агресора на суму майже 26 млн доларів. Після певних процедур кошти спрямують на відновлення України.

На завершення зустрічі її учасники разом із хором «Воскресіння» Архикатедрального собору Воскресіння Христового заколядували, прославляючи Господа та бажаючи українцям миру і Перемоги.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux