Американські благодійники надаватимуть допомогу для внутрішньо переміщених осіб, яких прихистили на Прикарпатті

Заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко, представники благодійної організації CORE, засновником якої є відомий американський актор Шон Пенн, зокрема, віце-президент з програм Метт Ченді, районний директор Ян Вільяерт, директор із комунікацій Ліам Сторрінгс, регіональний представник благодійної організації CORE у Жешув в Польщі Зек Озер відвідали гуртожитки професійно-технічних закладів освіти та соціальні заклади Прикарпаття, у яких прилаштували внутрішньо переміщених осіб із тих областей України, де ведуться бойові дії.


Людмила Сірко розповіла міжнародним партнерам, що на Прикарпатті прихистили понад 140 тисяч українців, котрі через російських загарбників втратили свої домівки. Також йшлося й про надання їм необхідної допомоги.

«Ми з перших днів російської агресії створили координаційний штаб, який координує їх поселення на Прикарпатті. Сьогодні ми відвідали три об’єкти, де проживають внутрішньо переміщені особи. Це люди з Донецької, Луганської, Харківської, Житомирської та Київської областей, які втратили своє житло у зв’язку із військовою агресією росії проти України. Вони проживатимуть на Прикарпатті до відбудови їхнього житла. Ми всіляко допомагаємо їм комфортно почуватися. Територіальні громади нашої області зосереджують кошти на утримання та надання необхідної допомоги переселенцям», – зазначила Людмила Сірко.

Вона також розповіла, що задля розміщення більшої кількості переселенців важливо й відремонтувати приміщення, де їх приймають. Потрібен ремонт електромереж, систем опалення, забезпечення електричними плитами, побутовою технікою, холодильниками, бойлерами та іншим сантехнічним обладнанням. Також необхідні продукти харчування, медикаменти, засоби гігієни, одяг та взуття.


Представники благодійної організації CORE висловили готовність співпрацювати із Івано-Франківщиною задля надання необхідної гуманітарної допомоги у цій нелегкій ситуації в Україні. Завдяки цьому візиту буде вивчено потреби задля надання допомоги Івано-Франківському регіону.


«Ми високо цінуємо вашу активну позицію у справах захисту наших громадян під час війни в Україні. Упевнена, що надання гуманітарної, медичної допомоги – це успішний приклад вашої жертовності та небайдужості до проблем біженців», – сказала Людмила Сірко.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux