27,7 млн. гривень грантових коштів отримають аграрії Прикарпаття для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства
Департамент агропромислового розвитку ОДА, опубліковано 03 січня 2023 року о 14:05

За інформацією департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації, постановою Кабінету Міністрів України від 21.06.2022 № 738 "Деякі питання надання грантів бізнесу" затверджено Порядок надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства.

Відповідно до зазначеної постанови, отримувачі грантів розробляють проєкти висадки насаджень та подають заяви через Єдиний державний вебпортал електронних послуг.

Грантова програма з компенсації створення садів дозволяє залучити 140 - 400 тисяч гривень за гектар.

Станом на 23 грудня 2022 року десять суб'єктів господарювання нашої області отримали погодження проектів надання грантів на загальну суму 27,7 мільйона гривень для створення або розвитку садівництва та ягідництва на площу 107,3 гектара.

Нагадаємо, що грантова програма для аграріїв "єРобота" реалізується на умовах співфінансування держави та отримувача гранту у співвідношенні 70 до 30 в межах суми, визначеної на один гектар посадки кожного виду культур:

до 70 відсотків вартості проекту висадки насаджень - за рахунок гранту; не менше 30 відсотків - за рахунок власних коштів (або кредитних) отримувача гранту.

Отримувач матиме грант для висадки насаджень на площі від 1 до 25 гектарів за наявності розробленого проєкту саду на відповідну культуру. Коштами гранту можна оплатити будь-які витрати, які пов’язані з погодженим проєктом висадки насаджень (закупівля саджанців, обладнання, систем поливу, добрив, тощо).

Основною умовою для учасників програми є створення відповідної кількості нових робочих місць та провадити підприємницьку діяльність після висадки насаджень протягом не менше п’яти років і сплачувати до державного бюджету платежі з податків та зборів, пов’язаних з працевлаштуванням працівників відповідно до проекту висадки насаджень.

Вичерпна інформація з умовами, правилами подачі заявки та вимогами на відповідність для отримання гранту наведена у Порядку надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства, затвердженому Постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 року № 738 "Деякі питання надання грантів для бізнесу" та наказі Мінагрополітики від 12.07.2022 № 447.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux