Про це повідомила Світлана Онищук на своїй сторінці у Facebook.
До речі, це – єдиний заклад на Прикарпатті, де здійснюють заготівлю, переробку, тестування, зберігання та реалізацію крові, її компонентів відповідно до європейських вимог.
Заступниця голови адміністрації Людмила Сірко зауважила: «У сьогоднішній Всесвітній день донора крові ми дякуємо всім донорам Прикарпаття, які ратують життя, здаючи власну кров. Адже у військовий час - це надактуально. І саме у цей день ми популяризуємо донацію крові, щоби рятувати людські життя».
Загалом в області налічується понад 3000 почесних та 4 заслужених донорів крові.
Здати кров можуть усі повнолітні із задовільним станом здоров’ям й вагою не менше 50 кілограмів.
Підготуватись до цього нескладно. Медики рекомендують дотримуватись кількох простих правил:
▪️ за три дні слід не вживати анальгетиків та аспірину;
▪️ обмежити вживання жирної, смаженої та молочної їжі напередодні та в день здачі крові;
▪️ за дві доби не вживати алкоголю та відмовитись від паління хоча б за 2 год до донації.
Варто пам’ятати, що кров – це те, що рятує життя в критичних ситуаціях, зокрема, нашим захисникам на полі бою.