Світлана Онищук: Із четверга освітні заклади, де провакциновано менше 80% працівників, працювати не будуть
Управління з питань цивільного захисту ОДА, опубліковано 21 вересня 2021 року о 14:03

Сьогодні під головування Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. До засідання також долучилася голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук.

Державна комісія заслухала доповідь міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка щодо поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 та розглянула питання впровадження в усіх регіонах країни «жовтого» рівня епідемічної небезпеки.


Прем’єр-міністр зауважив, що епідемічна ситуація в країні стрімко погіршується, тому обов’язок держави — захистити життя та здоров’я людей. Водночас він наголосив, що вакцинація на сьогодні є найефективнішим способом протидії COVID-19, і держава забезпечила можливість будь-кому щепитися безкоштовно.

Глава Уряду наголосив, що Кабінет міністрів змінами до постанови в певному плані також пом’якшив обмежувальні заходи та дозволив працювати закладам господарювання та освіти навіть у «червоній» зоні, але за певних умов.

«Обмеження «жовтої» та «червоної» зон не поширюватимуться на ті заклади, де персонал та відвідувачі вакциновані, мають негативний тест або підтвердження нещодавно перенесеної хвороби. Це той метод, який на сьогодні успішно використовує низка європейських і світових країн для того, щоб уберегти людей і водночас не зупиняти економічну активність країни», — зазначив Прем’єр-міністр.

За результатами засідання Державна комісія ТЕБ та НС вирішила:

— встановити з 00 год. 00 хвилин 23 вересня 2021 р. «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території всіх регіонів України;

— застосувати на території всіх регіонів України обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для «жовтого» рівня епідемічної небезпеки;

— головам обласних та міста Києва державних адміністрацій вжити заходів щодо забезпечення дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених для відповідного рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Учасники засідання також порушили питання охоплення населення вакцинацією, зокрема вчителів та працівників закладів освіти. Денис Шмигаль зауважив, що в порівнянні з минулим роком захворюваність на COVID-19 серед дітей зростає.

За словами Світлани Онищук, на сьогодні в області працюють 1066 закладів освіти. У 123 освітніх установах провакциновано понад 80 відсотків працівників, у решті закладів процес вакцинації продовжується. Однак, через запровадження «жовтого» епідеміологічного рівня небезпеки, у тих школах, де рівень імунізації проти COVID-19 нижче 80, навчальний процес буде призупинено.

«Ситуація із захворюваністю на коронавірус щоденно погіршується. Завантаженість ліжок у «ковідних» лікарнях уже наближається до 50 відсотків. Статистика свідчить, що 98,1% госпіталізованих хворих – невакциновані, 99,2 % від усіх смертельних випадків внаслідок ковіду – це теж невакциновані люди. Єдиним дієвим методом перервати ланцюг захворювання та убезпечити людей від COVID-19 залишається вакцинація, - підкреслила Світлана Онищук. – Хоча імунізація проти коронавірусу є добровільною, все ж наполегливо прошу усіх прикарпатців бути свідомими, реально оцінювати загрозливу ситуацію щодо стрімкого поширення хвороби та імунізуватися. Пам’ятаймо, що лише своєчасна вакцинація допоможе уникнути важкого перебігу хвороби та збереже наше життя і життя рідних людей».

Очільниця Прикарпаття також закликала до вакцинації педагогічних працівників.

«Щоб освітній процес був ефективним, щоб наші діти навчалися у безпечних умовах, звертаюся до всіх педагогів прийняти правильне рішення та імунізуватися проти COVID-19», - наголосила керівниця області.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux