Семінар-тренінг ПРООН в Україні: Адміністративні послуги в умовах кризового реагування та відновлення

4 та 5 травня у місті Яремче відбувся регіональний семінар-тренінг «Надання якісних адміністративних послуг в умовах кризового реагування та відновлення». У заході взяв участь заступник голови обласної державної адміністрації Богдан Футерко.

Захід розпочали хвилиною мовчання, якою вшанували світлу пам'ять, громадянську відвагу, самовідданість воїнів, які віддали свої життя під час виконання бойових завдань щодо захисту державного суверенітету, територіальної цілісності України та мирних громадян, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Цей семінар-тренінг організувала обласна військова адміністрація у партнерстві з Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні та урядом Великої Британії.

Дводенний семінар-тренінг проводився задля обміну досвідом щодо побудови ефективної команди ЦНАПів в умовах кризових ситуацій та відновлення, покращення підходів для надання якісних адміністративних послуг громадам Івано-Франківської, Херсонської, Миколаївської, Харківської, Дніпропетровської, Київської та Чернігівської областей. Також його учасники ознайомилися із передовими інструментами управління якістю під час надання адміністративних послуг, обговорили використання сучасних інформаційних технологій при роботі ЦНАПів, у тому числі з ВПО, та окреслили шляхи зміцнення потенціалу ЦНАПів в умовах кризового реагування та відновлення задля надання якісних адміністративних послуг.

Заступниця Міністра цифрової трансформації України з питань євроінтеграції Валерія Іонан привітала всіх учасників семінару та наголосила: «Разом з командою регіональних CDTO Мінцифра працює над тим, щоби зробити країну найзручнішою цифровою державою у світі. І заради цього ми не лише створюємо цифрові послуги у Дії, але й пронизуємо цифровізацію абсолютно в кожну сферу життя. Користувачами застосунку Дія сьогодні є більш, ніж 19 мільйонів українців, в застосунку було доступно понад 14 цифрових документів та більше 120 сервісів на порталі та близько 26 сервісів у цілому застосунку. Упродовж 2022 року завдяки команді регіональних CDTО розвиток ЦНАПів посів першу сходинку з восьми напрямків регіональної цифровізації та дозволяє оптимізувати часові, людські та фінансові ресурси країни».

Також посадовиця наголосила, що завдяки створення віддалених робочих місць Івано-Франківська область стала першою у рейтингу за кількістю точок доступу та автоматизація ЦНАП 79 %. Станом на сьогодні за показником рівня задоволеності суб'єктів звернення, якістю надання адміністративних послуг та індексом лояльності відвідувачів Івано-Франківщина посіла перше місце у рейтингу регіонів. Разом з регіональною владою Мінцифра активно працює над основними напрямами подальшого розвитку, зокрема щодо збільшення кількості послуг, профільного навчання для працівників та промоції послуг серед населення.

Богдан Футерко відзначив ЦНАП Рогатинської територіальної громади, який за результатами минулорічного моніторингу якості надання адміністративних послуг став кращим центром за відгуками відвідувачів. З цього приводу обласна державна адміністрація ініціювала вручення нагороди за найвище досягнення, коли у період війни так високо оцінена робота ЦНАПу відвідувачами, у тому числі внутрішньо-переміщеними людьми. А також додав, що ЦНАП Рогатинської міської ради має найбільшу мережу – 35 віддалених робочих місць.

Поряд з цим, посадовець подякував регіональній координаторці ПРООН в Івано-Франківській області Лесі Попелюх за співпрацю в рамках проєкту «Посилення стійкості громад у регіонах України», що фінансується Урядом Великої Британії та реалізується ООН у партнерстві з обласною державною адміністрацією.

Програма семінару складалася з чотирьої сесій на яких учасники мали змогу послухати 20 креативних спікерів. Зокрема, висвітлювалися успішні практики областей та актуальні питання для зміцнення потенціалу ЦНАПів в умовах кризи, професійний розвиток команди ЦНАПів в умовах кризових ситуацій, моніторинг діяльності ЦНАПів та цифровізація адміністративних послуг та налагодження ефективної роботи та забезпечення доступності актуальних питаннь.

За підсумками семінару-тренінгу впродовж двох днів учасники охопили як теоретичну частину питань, розказали про реальні кейси для покращення обслуговування у ЦНАПах та отримали нові знання для майбутніх ініціатив.

Організатори заходу висловили вдячність спікерам за актуальні теми представникам Міністерства цифрової трансформації України, Державної інспекція архітектури і містобудування України, представникам Київської, Дніпропетровської ОВА, Івано-Франківського обласного відділення фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, Головного управління пенсійного фонду України в Івано-Франківській області, Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, Департаменту адміністративних послуг Івано-Франківської міської ради (ЦНАП м.Івано-Франківськ), швейцарсько-української Програма EGAP.

Разом працюємо над підвищенням якості надання державних послуг та спільною працею наближаємо перемогу України!

Додамо, що семінар-тренінг модерувала начальник відділу розвитку електронних та адміністративних послуг управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації ОДА Оксана Данилюк.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux