Можна значно знизити ризик летальності випадків при захворюваності на COVID-19, провакцинувавши понад 80% прикарпатців

Сьогодні на пресбрифінгу  обласної державної адміністрації, який відбувся під керівництвом заступниці голови ОДА Людмили Сірко та директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації  Ігоря Дмитренка, йшлося про ситуацію щодо захворюваності прикарпатців на  COVID-19, стан надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу та хід вакцинальної кампанії.

Людмила Сірко зауважила, що за останню добу 1330 осіб захворіли на коронавірусну хворобу, з них були госпіталізовані 228. Позитивним є показник виписки зі стаціонарних відділень за добу – 274. Проте найбільше насторожує високий показник смертності, адже тільки за минулу добу від важких ускладнень цієї недуги померли 22 прикарпатці.

Можна значно знизити ризик летальності випадків при захворюваності на  COVID-19, провакцинувавши понад 80% прикарпатців. Станом на сьогодні вже проведено 847 544 щеплення, а саме 32,5% населення Прикарпаття провакциновано однією дозою і 29,9% - двома.  За попередню добу в області провели 1963 щеплення.

Наголошувалося на тому, що перервати ланцюг поширення коронавірусної хвороби, уникнути важких ускладнень від неї, запобігти летальним випадкам - можна тільки вакцинувавшись.

Зауважувалося, що у 26 медичних закладах області для лікування хворих на COVID-19 розгорнуто  3382 стаціонарних ліжка, з них 3153 - із кисневим доступом. 65,2% стаціонарних ліжок зайняті хворими на цю небезпечну хворобу.

 У восьми закладах охорони здоров’я  для дітей розгорнуто 229 стаціонарних  ліжок, більше 60 відсотків з них зайняті (159 ліжок). За останню добу госпіталізовано  20 дітей.  

Заступниця голови ОДА розповіла про симптоми  виникнення COVID-19 та відповідні рекомендації: «Коли з’явився біль у грудній клітці, важкість дихання, задишка у стані спокою, ознаки дихальної недостатності, сатурація з рівнем кисню у крові менше, ніж 92 відсотки, порушення свідомості, інші ознаки, які загрожують життю та свідчать про критичний стан варто звернутися до лікаря загальної практики сімейної медицини, який проаналізує стан пацієнта та дасть направлення щодо стаціонарного лікування або необхідні рекомендації щодо амбулаторного».

Ігор Дмитренко зазначив, що у двадцяти шести закладах охорони здоров’я області розгорнуті стаціонарні ліжка для надання медичної допомоги хворим на COVID-19. Саме на додаткове контрактування чекають ще три заклади охорони здоров’я, зокрема,  міська дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської міської ради, обласна клінічна лікарня обласної ради та Солотвинська лікарня Солотвинської селищної ради, де також надаватиметься стаціонарна медична допомога для хворих на коронавірус.

Також йшлося про державну підтримку осіб, які пройшли повний курс  вакцинації та тривалість  COVID сертифікатів. 

Фото доступні за посиланням.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux