Людмила Сірко: Важливо опрацьовувати стратегію взаємодії та співпраці з ветеранами

В рамках Всеукраїнської програми  ментального здоров’я Ти як? розпочато навчання із соціальними працівниками територіальних громад  щодо особливостей комунікації з ветеранами. І сьогодні під керівництвом заступниці голови обласної державної (військової) адміністрації Людмили Сірко відбулася перша зустріч із соціальними працівниками територіальних громад Івано-Франківського району, під час якої обговорювали питання співпраці з ветеранами та членами їхніх сімей. 

Захід відбувся за участю Регіональної координаторки Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?» Лариси Підвербецької, заступниці директора департаменту соціальної політики ОДА Уляни Миронюк, керівника Івано-Франківського обласного центру соціальних служб  Ростислава Микитюка та соціальних працівників територіальних громад Івано-Франківського району.

«Ми працюємо над створенням нової інституції, яка би надавала якісні соціальні послуги нашим захисникам і захисницям , які під час виконання бойових завдань отримали важкі поранення і зараз вдома. Важливо надавати необхідні послуги родинами загиблих, сім’ям військовослужбовців, демобілізованим, а також тим людям, у яких рідні пропали безвісти або перебувають у полоні російських агресорів, - зазначила Людмила Сірко. - Кількість людей, яким необхідна підтримки та допомога, на жаль, зростає. Щоденних завдань у цьому напрямку дуже багато, оскільки наші захисники і захисниці, їх родини щодня потребують допомоги з боку влади, громадськості, волонтерів та благодійних фондів. І тільки співпрацюючи та у єдності ми можемо досягнути тих результатів, які необхідні та важливі».

Посадовиця розповіла про утворення окремих структурних підрозділів в обласній, районній державних (військових) адміністраціях та територіальних громадах структурних підрозділів з питань ветеранської політики. Це робиться задля впровадження механізму ефективного управління реалізації державної політики у сфері соціального захисту ветеранів війни, членів їхніх сімей, родин загиблих (померлих) захисників і захисниць України, а також щодо забезпечення прав і свобод зазначених осіб під час впровадження інноваційної системи переходу від військової служби до цивільного життя.

Йшлося й про робочі питання щодо створення Центрів життєстійкості - дружніх, безбар’єрних просторів, на базі яких надаватимуться соціальні послуги, зокрема інформування, консультування та соціально-психологічна допомога. Очікується, що діяльність таких Центрів сприятиме зміцненню психосоціальної стійкості населення громади та координації волонтерської діяльності.

Мовилося про аспекти адаптації ветеранів до мирного життя через роботу, алгоритми дій органів влади відповідно до потреб ветеранів та їх родин, підтримки ветеранів ЗСУ та роботу з членами родин захисників. Презентувалися особливості комунікації з ветеранами, де наголошувалося на психологічній підтримці військовослужбовців Збройних сил України в рамках реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

Важливо, що держава і суспільство мають гідно підтримувати захисників і захисниць, надавати їм всі належні гарантії та дієві інструменти для розвитку, реінтеграції до мирного життя у своїх громадах.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux