Світлана Онищук: Ми прагнемо зробити на Прикарпатті одні з найкращих реабілітаційних центрів

Однією з першочергових потреб, над реалізацією яких працює влада області, є питання розвитку реабілітаційної допомоги для військовослужбовців та всіх, хто потребує психологічної та фізичної підтримки.

Про це під час наради з Уповноваженим Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадимом Свириденком наголосила голова обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

Захід відбувся за участю народних депутатів України, котрі представляють Прикарпаття, та народного депутата України Тараса Тарасенка, заступниці голови облдержадміністрації Людмили Сірко, керівників структурних підрозділів ОДА та директорів закладів, на базі яких здійснюється реабілітація військовослужбовців.

Присутні обговорили проблеми, з якими стикаються під час роботи, та обговорили шляхи їхнього вирішення.

«Насправді зараз, під час повномасштабного вторгнення росії на територію України, ми активно працюємо не тільки над питанням допомоги нашим бійцям на передовій. Особливу увагу приділяємо тим, хто зазнав поранень та потребує реабілітації. Саме тому на Прикарпатті напрацьовують алгоритми щодо покращення умов для реабілітації військовослужбовців та можливості надавати допомогу більшій кількості потребуючих. Разом з тим, основний акцент роблять на тому, щоб отримати хороший результат, - зазначила Світлана Онищук. - Ми прагнемо зробити на Прикарпатті найкращі реабілітаційні центри у країні. Маємо для цього всі передумови, починаючи від клімату, завершуючи нашими фахівцями».

Вадим Свириденко під час свого виступу наголосив на тому, що Івано-Франківщина уже напрацювала досить хороший план з реабілітації та результативно втілює його у життя. Посадовець акцентував, що наша область може стати прикладом для наслідування для інших регіонів України.

Так, окрім самих приміщень, які будуть переобладнані під реабілітаційні послуги, особливу увагу приділяють і навчанню персоналу, зокрема, психологів. Саме психологічна допомога може стати ключовою на шляху до цілковитої реабілітації та повернення до мирного життя. Також будуть перекваліфіковувати і самих бійців, особливо тих, хто не матиме змоги працювати на тій посаді, яку займав до війни. Тому реабілітація проходитиме комплексно, але з індивідуальним підходом до кожного пацієнта.

Варто зазначити, що не оминули увагою і дітей, котрі зазнали нещастя від повномасштабного вторгнення. Планується створити окремий реабілітаційний центр, де фахівці працюватимуть з дітьми та надаватимуть психологічну допомогу.

За підсумками наради було прийнято рішення звернутися до Міністерства у справах ветеранів щодо сприяння Івано-Франківській області в питанні розвитку реабілітаційної допомоги для військовослужбовців.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux