Про реформування шкільного харчування йшлося під час регіонального форуму, який вчора відбувся в Івано-Франківську

На  заході побували голова обласної державної адміністрації – начальниця обласної військової адміністрації Світлана Онищук, її заступник Богдан Футерко, директор департаменту освіти та науки облдержадміністрації Віктор Кімакович.

Наголошувалося, що реформа харчування виходить на новий етап - від змін у меню до модернізації харчоблоків. До слова, реформування шкільного харчування – одна з ініціатив першої леді @Олени Зеленської, завдяки якій попри війну в Україні втілюється чимало соціально важливих проєктів.

Варто додати, що  фінансову підтримку для модернізації шкільних харчоблоків наступного року готова запропонувати держава та міжнародні партнери України. Допомагатиме з втіленням якісних змін у територіальних громадах команда Проєктного офісу реформи системи харчування в закладах освіти. Її представники готові надавати практичну допомогу та фаховий супровід процесу реформування на Прикарпатті.

«На сьогодні Івано-Франківщина має напрацювання у цьому напрямку. В області є низка закладів освіти, які вже змінили підхід до харчування дітей», - наголосила Світлана Онищук.

 Зазначимо, що один з найбільших закладів Прикарпаття, де навчаються майже 2000 учнів, – ліцей № 23 імені Романа Гурика Івано-Франківської міської ради,  на сьогодні обладнав харчоблок  усім необхідним для приготування їжі, у тому числі – лінією роздачі з  підігрівом страв; успішно вирішене кадрове питання працівників їдальні;  запроваджено самообслуговування, що є одним із кроків розвитку культури споживання їжі та етики харчування учнів; враховуючи побажання батьків та дітей, постійно розширюють асортимент вітамінізованих  страв.

Що ж до Вигодської спеціальної школи Івано-Франківської обласної ради, де навчаються діти з порушенням зору, то у закладі харчоблок виокремлено у внутрішній структурний підрозділ, укомплектовано його штат відповідно до чинних вимог; забезпечено щоденний процес моніторингу якості їжі через публічне опитування учасників освітнього процесу; школа має власну теплицю “Плантарик”, де вирощує мікрозелень для використання у харчуванні; інклюзивність харчоблоку – враховано потреби дітей з порушенням зору.

«Гаряча їжа в школі - це не лише про смакові якості страв, а передусім про користь для дитячого організму. Ці зміни маємо втілювати гуртом задля здорового майбутнього наших дітей», - підкреслила керівниця області.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux