На сесії обласної ради погодили зміни до обласних програм
опубліковано 22 серпня 2023 року о 17:15

Сьогодні відбулося засідання двадцять третьої сесії обласної ради восьмого демократичного скликання. Участь у його роботі взяла голова обласної державної адміністрації – начальниця обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

Керівниця області привітала присутніх із прийдешнім Днем незалежності України, побажала справедливого миру та Перемоги. І зазначила, що це величне для кожного із нас свято, адже живе в серці кожного українця, де б їх доля не розкидала.

«Я хочу особливо подякувати нашим воїнам, захисникам і захисницям, які на передових позиціях бережуть нашу державність і дають можливість нам, нашим дітям жити в незалежній соборній українській державі. Наша сила – в нашій єдності!, - наголосила очільниця Прикарпаття. - Тож, я вдячна всім за єдність, адже тільки разом ми змогли справитись з тими викликами, які стояли перед кожним із нас. Зустріти таку велику кількість внутрішньо переміщених людей, відкрити свої домівки, для людей, які від обстрілів тікали в нашу область, прийняти соціально вразливих верств населення, людей з інвалідністю. Тільки люди з добрими і великими серцями, які вірять в свою рідну українську державу, змогли зробити так багато для нашої Перемоги. Я дякую вам шановні депутати, адже кожен з вас наближає нашу Перемогу. І разом ми обов’язково переможемо. Слава Україні! І слава нашим Героям!».

Під час засідання Світлана Онищук та голова обласної ради Олександр Сич вручили нагороди прикарпатцям за їхній вклад у розвиток області та допомогу воїнам.

Передусім варто зазначити, що з обласного бюджету на підтримку захисників виділили 20 мільйонів гривень. Їх спрямували на виконання заходів двох програм – Програми забезпечення мобілізаційної підготовки та оборонної роботи в області на 2023-2027 роки і регіональної цільової програми надання шефської допомоги військовим частинам.

Народні обранці внесли зміни до низки обласних програм, зокрема комплексної програми «Відзначення 1125‑річчя від часу першої згадки про місто Галич» на 2022-2023 роки, затвердивши заходи програми, такі як: видання монографії М. Кугутяка «Монастирі давнього Галича – духовні обереги української нації», проведення онлайн-турніру – комп’ютерної гри з історії давнього Галича, присвяченого 1125-річчю давнього Галича, перевидання/видання фотоальбому «Княжий Галич», проведення наукових, культурно-мистецьких заходів.

Також депутати затвердили зміни до обласної комплексної програми соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2022-2026 роки, передбачивши додаткові кошти на виплату грошової допомоги громадянам, яким виповнилося 100 і більше років, та на підсилення підтримки внутрішньо переміщених людей, котрі прибули до нашої області.

Погодили сьогодні і розподіл залишку коштів спеціального фонду обласного бюджету, який склався станом на 1 січня 2023 за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах, погодили розподіл частини вільного залишку коштів загального фонду обласного бюджету, який склався станом на початок поточного року.

Схвалили депутати проєкт рішення про виконання обласного бюджету за І-ше півріччя поточного року.

За інформацією директорки департаменту фінансів облдержадміністрації Ірини Мацькевич, до обласного бюджету надійшло доходів загального та спеціального фондів з урахуванням трансфертів у сумі 1 630 285,0 тис. гривень, що складає 58,7 % до затвердженого річного плану з урахуванням змін.

Із загальної суми надходжень міжбюджетні трансферти склали 594 635,1 тис. гривень.

Доходів загального фонду (без урахування трансфертів) надійшло 887 221,3 тис. гривень, до спеціального - (без урахування трансфертів) у сумі 148 428,6 тис. гривень.

Підтримали в сесійній залі пропозицію щодо фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2023 році. За кошти буде здійснено будівництво та реконструкція гідротехнічних, берегозакріплювальних споруд, що дозволить створити безпечні умови для життєдіяльності населення області та мінімізувати розміри збитків, спричинюваних шкідливою дією паводкових вод.

 Загалом сьогодні депутати розглянули майже 50 питань порядку денного.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux