Людмила Сірко взяла участь у засіданні Кластера продовольчої безпеки та засобів до існування ООН

16 червня заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко, керівник апарату облдержадміністрації Ярослав Дем’янчук, представники департаментів соціальної політики, агропромислового розвитку ОДА, управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій облдержадміністрації та обласного центру зайнятості взяли участь в онлайн нараді Кластера продовольчої безпеки та засобів до існування ООН.


Представники продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО), інших агенцій ООН та неурядових організацій, які надають гуманітарну допомогу постраждалому населенню, внутрішньо переміщеним особам, обговорили із учасниками онлайн-засідання поточний стан реалізації соціально-гуманітарних проєктів.

Посадовиця презентувала міжнародним партнерам інформацію про роботу щодо прийняття внутрішньо переміщених осіб на Івано-Франківщині та потреби регіону.


«Тільки у єдності ми можемо здобути таку важливу для нас перемогу. Дякую за те, що ви нам допомагаєте у найважчі хвилини. Івано-Франківська область є тиловою та ми приймаємо внутрішньо переміщених осіб, - зауважила Людмила Сірко. - Гуманітарні вантажі, які надходять на Прикарпаття від наших міжнародних партнерів, надзвичайно необхідні для переселенців та Збройним силам України. Зараз ми намагаємося допомагати й релакованим підприємствам. На належному рівні повинні працювати наші агропромислові господарства задля того, щоби забезпечити внутрішньо переміщених осіб робочими місцями, відповідним проживанням та загалом, матеріальним забезпеченням. Переконана, що ця зустріч буде продуктивною, оскільки є багато напрацювань та проблемних питань, які потребують вирішення».


Заступниця голови ОДА розповіла, що в області зареєстровано більше, ніж 140 тисяч внутрішньо переміщених осіб, для яких у територіальних громадах створені необхідні місця проживання у приватних секторах і об’єктах соціальної та освітньої галузей. Ми вивчаємо їх потреби та забезпечуємо  продуктами харчування, медичними препаратами, засобами гігієни, одягом, взуттям  і загалом, усім необхідним. Найбільше переселенців проживають в Івано-Франківському районі, – а це 55 тисяч осіб. Загалом, у Надвірнянському - 25 тисяч осіб, Коломийському – більше, ніж 23 тисяч осіб, у Калуському – понад 21 тисяча осіб, Косівському – більше 10 тисяч осіб, Верховинському – 5,6 тисяч осіб.

«47 тисяч внутрішньо переміщених осіб, у яких не зруйновані власні будинки та у тих містах і селах, де вони проживали, не ведуться бойові дії, повертаються до своїх домівок, - зауважила Людмила Сірко, - 46 тисяч дітей до 18 років внутрішньо переміщених осіб зараз на Прикарпатті.  Діти повинні бути залучені до освітнього процесу та відповідно забезпечені усім необхідним. Над чим ми зараз і  працюємо».

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux