Людмила Сірко: Рання діагностика серцево-судинних патологій сприятиме своєчасному виявленню та лікуванню даних захворювань

Щорічно 29 вересня відзначається Всесвітній день серця (World Heart Day). З цієї нагоди сьогодні на базі комунального некомерційного підприємства «lвано-Франківський обласний клінічний кардіологічний центр Івано-Франківської обласної ради» відбулася робоча зустріч провідних кардіологів області, у якій взяли участь заступниця голови облдержадміністрації Людмила Сірко та директор департаменту охорони здоров’я ОДА Ігор Дмитренко.


 Людмила Сірко привітала медичних працівників обласного кардіоцентру та «Центру серцево-судинної реабілітації та відновного лікування» Івано-Франківського національного медичного університету, який діє на його базі, та відзначила необхідність проведення профілактичної роботи щодо запобігання серцево-судинних захворювань серед жителів Прикарпаття.

«Щорічно в області фіксується 1200 гострих інфарктів міокарда. Ця недуга, на жаль, має тенденцію до зростання. Через війну в нашій області значно зросла кількість внутрішньо-переміщених людей, що своєю чергою, спричинило зростання навантаження на медичну сферу. Рання діагностика серцево-судинних патологій, популяризація здорового способу життя, покращення матеріально-технічної бази медичних закладів області – основні завдання, над якими органи влади працюють спільно з медичною спільнотою, та шлях до зменшення кількості серцево-судинних захворювань серед прикарпатців», - зазначила Людмила Сірко.

Провідні фахівці обласного клінічного кардіологічного центру розповіли про організацію тут лікувального процесу відповідно до європейських та світових стандартів, профілактику та відновне лікування хворих.

Наголошувалося на необхідності створення відділень аритмії та хірургії, відкриття в кардіоцентрі відділення для лікування хворих із серцево-судинними захворюваннями, які перенесли COVID-19, реабілітації хворих після перенесених оперативних втручань.

Окремої уваги потребує організація на базі центру навчального процесу студентів Івано-Франківського національного медичного університету з наявністю лабораторій відновного лікування, функціональної діагностики, реабілітаційних методик.


 «Я побачила сьогодні не тільки професіоналів своєї справи, а і людей, які вболівають за розвиток медичної галузі краю, - сказала Людмила Сірко. - Продовження державних реформ в галузі медицини, зокрема, кластеризація медичних закладів, спрямована на покращення надання медичних послуг нашим громадянам». Посадовиця також ознайомилася з матеріально-технічною базою відділень обласного кардіоцентру, де надають кардіохірургічну, кардіоваскулярну та реперфузійну допомогу хворим Івано-Франківщини.

Додамо, що щороку в Україні реєструється 40 тисяч випадків гострого інфаркту міокарда. Його лікування залишається пріоритетним напрямком в Програмі медичних гарантій у поточному році. В області діють три реперфузійні центри, які мають п’ять стаціонарних ангіографів. Ще один готується до вводу в експлуатацію в Калуській ЦРЛ.

Більше фото за посиланням.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux