Людмила Сірко: На Івано-Франківщині проводиться робота щодо вдосконалення послуг для ветеранів

Заступниця голови обласної державної (військової) адміністрації Людмила Сірко  провела наради з питань впровадження ветеранської політики із керівниками профільних структурних підрозділів Івано-Франківського міського виконавчого комітету, Івано-Франківської РВА та обласної державної (військової) адміністрації.  У заходах взяли участь представниця уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Івано-Франківській області Євгенія Мнишенко та начальник відділу прав ветеранів Офісу Омбудсмана України Володимир Дятел.  

«Держава має та розробляє різні інструменти підтримки ветеранів.  Це програми фахової перепідготовки, психологічної реабілітації та охорони здоров’я.  На Івано-Франківщині проводиться робота щодо вдосконалення послуг для ветеранів. Завдяки відділам у районних військових адміністраціях та територіальних громадах забезпечуватиметься необхідна  опіка для наших воїнів та їх родин. Тільки співпрацюючи із органами місцевого самоврядування, громадськістю, волонтерами та благодійними фондами,  ми досягнемо необхідних  результатів», - зазначила Людмила Сірко.

Своєю чергою Володимир Дятел розповів про законодавчі аспекти отримання статусу ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту.  Зазначалося, що завдання державної, регіональної та місцевої влади - це запорука повноцінної адаптації ветеранів до цивільного життя.

«Ми маємо допомагати пільгами, соціальними гарантіями та загалом усіма можливостями українським воїнам  Збройних сил України.  Бачимо, що зараз виникає потреба у законодавчому  та загалом чіткому визначенні статусу ветерана, враховуючи сучасні вимоги, - зауважила  Євгенія Мнишенко. - Переконана, що цим людям,  із почуттям гідності, справедливості потрібно допомагати соціалізуватися, а задля цього  впроваджувати необхідні проєкти».

Йшлося про роботу структурних підрозділів щодо захисту прав ветеранів у Івано-Франківському виконавчому комітеті міської ради, Івано-Франківської РДА, функціонування та створення нових ветеранських хабів, де військові, їх родини зможуть отримати необхідну психологічну підтримку, правову допомогу, відвідати різноманітні тренінги та індивідуальні юридичні, психологічні консультації, різноманітні аспекти повернення ветеранів до мирного життя.

Зауважувалося, що ключовим завданням адаптації ветеранів до цивільного життя є створення сприятливого середовища для працевлаштування.

Під час наради розповіли й про створення «Дому воїна» у місті Івано-Франківськ.  Це заклад, в якому надають необхідні соціальні послуги людям з інвалідністю внаслідок війни, учасникам бойових дій, учасникам війни, учасникам АТО/ООС, загалом тим, хто брав участь у заходах, спрямованих на захист безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією РФ проти України, членам їхніх сімей. У приміщенні, яке знаходиться на вулиці Січових Стрільців у Івано-Франківську, найближчим часом запрацює  оновлений «Дім воїна», а зараз там проводяться ремонтні роботи.

Мовилося про впровадженням проєктів щодо створення ветеранських хабів, де наші захисники матимуть  можливість отримати необхідні консультації та послуги.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux