Світлана Онищук: Спільно з міжнародними організаціями втілюємо в області соціально важливі проєкти

Світлана Онищук зустрілася із представниками італійської делегації у складі  представниці урядового агентства з розвитку міжнародного співробітництва Барбари Такконе, Марко Лаццоліно, віце-президента благодійної асоціації «Місія Калькутти» та менеджерки з міжнародних проєктів Доріани Сомми, представника клініки у Вероні Антоніо Падовані та  представника Римської дієцезії Антоніо Лаурі. 

Організації, які вони представляють, співпрацюють з Івано-Франківською Архієпархією УГКЦ, і планують розширювати  свою діяльність на Прикарпатті для надання комплексної реабілітації, яка включатиме як фізичне, так і духовно-емоційне відновлення. 

Керівниця області розповіла іноземним гостям про допомогу, яку область з перших днів повномасштабної війни надає внутрішньо переміщеним людям та військовослужбовцям.

"Від початку повномасштабного вторгнення ми прийняли чи не найбільшу кількість людей з інвалідністю, паліативних хворих, - розповіла Світлана Онищук. -  Ще одним викликом для нас стало розширення мережі закладів з реабілітації, де б поранені військовослужбовці могли отримувати необхідні медичні послуги. Щоразу перед нашими лікарями нові завдання – відновити захисників після важких поранень на фронті, а цивільне населення – після складних захворювань, таких як інсульт".

Зазначалося, що з березня цього року в області за фінансової підтримки AICS (Італійської агенції з розвитку та співробітництва) втілюються два проєкти: 

 «Разом з Україною завжди»  — включає забезпечення продуктовими наборами потребуючих людей та ВПО; харчуванням людей, які проживають у прихистках; безкоштовним медичним оглядом в лікувально-діагностичному центрі Святого Луки жінок, дітей, пенсіонерів та людей з інвалідністю;

 «Health care for safety and rehabilitation» — передбачає закупівлю обладнання та відкриття реабілітаційного центру при клініці Святого Луки. Також в межах проєкту українські лікарі зможуть перейняти провідний досвід італійських лікарів.

Поділитись знаннями готові й італійські лікарі, які мають добрі напрацювання у цьому напрямі роботи.

Додамо, що зустріч відбулася у межах роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва – ініціативи Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux