Соціальних працівників Калуського району навчають комунікації з ветеранами
Калуська РДА, опубліковано 24 листопада 2023 року о 16:00

У рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» розпочалися навчання із соціальними працівниками територіальних громад щодо особливостей комунікації з ветеранами.  У Калуші відбулася зустріч із соціальними працівниками територіальних громад Калуського району, під час якої обговорювали питання співпраці з ветеранами та членами їхніх сімей.

Захід відбувся за участю регіональної координаторки Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Лариси Підвербецької, керівника Івано-Франківського обласного центру соціальних служб Ростислава Микитюка, заступниці голови Калуської районної державної (військової) адміністрації Ярослави Гасяк, начальника управління соціального захисту населення РДА Юрія Качмаря та заступника начальника управління соціального захисту населення РДА Наталії Мазур.

Під час семінару йшлося про різноманітні аспекти повернення ветеранів до мирного життя: крізь призму уваги кожного з нас, через роботу, алгоритми дій органів влади відповідно до потреб ветеранів та їх родин, підтримки ветеранів ЗСУ та роботу з членами родин захисників.

Охарактеризовано особливості комунікації з ветеранами, де наголошувалося на психологічній підтримці військовослужбовців в рамках реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

Важливо, що держава і суспільство мають гідно підтримувати захисників і захисниць, надавати їм всі належні гарантії та дієві інструменти для розвитку, реінтеграції до мирного життя у своїх громадах.

Кількість людей, яким необхідна підтримки та допомога, на жаль, постійно зростає. Щоденних завдань у цьому напрямку дуже багато, оскільки наші захисники і захисниці, їхні родини щодня потребують допомоги з боку влади, громадськості, волонтерів та благодійних фондів.

Тому актуальним питанням в цьому контексті, як справедливо наголошує Ростислав Микитюк, є створення Центрів життєстійкості – дружніх, безбар’єрних просторів, на базі яких надаватимуться соціальні послуги, зокрема інформування, консультування та соціально-психологічна допомога.

Очікується, що діяльність таких Центрів сприятиме зміцненню психосоціальної стійкості населення територіальних громад та координації волонтерської діяльності.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux