Відбулася засідання колегії департаменту охорони здоров’я ОДА

28 березня заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко взяла участь у засіданні колегії департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

Цей захід відбувся під керівництвом в.о. директора департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Володимира Дзьомбака, голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики Андрія Яворського, членів колегії, керівників обласних закладів охорони здоров'я, центральних районних та міських лікарень і центрів ПМСД.

Розпочинаючи засідання колегії, Людмила Сірко подякувала медикам за їх працю, зауваживши, що обласна державна (військова) адміністрація спрямовує максимальне фінансування на галузь охорони здоров’я.

«Акумулюючи кошти державного, місцевих бюджетів, міжнародних донорів та проєктів опрацьовуємо питання щодо придбання вкрай необхідного медичного обладнання, яке дозволяє надавати якісні медичні послуги пацієнтам. Зараз працюємо над напрямом щодо вдосконалення надання реабілітаційних послуг для військовослужбовців Збройних сил України, діагностики та забезпечення необхідними медикаментами закладів охорони здоров’я . Турбота за життя та здоров`я пацієнта – це першочергове завдання кожного лікаря», - зазначила Людмила Сірко.

Відбулося й нагородження прикарпатських медиків відзнаками за високий професіоналізм, відданість в роботі та активну громадську позицію.

Відтак розглянули питання щодо підсумків діяльності галузі охорони здоров’я області за 2023 рік, завдання на перспективу, а також основні напрями роботи Державної служби лікарських засобів, контролю за наркотиками в області.

Наголошувалося на важливості контрактування закладів охорони здоров’я області з Національною службою здоров’я України за Програмою державних гарантій медичного обслуговування на 2024 рік, дотриманні методичних рекомендацій щодо запровадження принципів безбар’єрності під час надання медичних, реабілітаційних послуг, затверджених наказом МОЗ України від 06.02.2024 № 198.

Йшлося й про розширення мережі стаціонарних реабілітаційних відділень у медичних закладах Прикарпаття, покращення їх матеріально-технічної бази, укомплектування їх сучасним реабілітаційним обладнанням та впровадження сучасних реабілітаційних технологій, створення у кластерних та надкластерних закладах охорони здоров’я у стаціонарних відділеннях «палат героя» для довгострокового перебування поранених захисників України.

Мовилося і про заходи щодо надання необхідної допомоги у сфері ментального здоровʼя. У Програмі медичних гарантій передбачені окремі пакети для надання психологічної та психіатричної допомоги в амбулаторних та стаціонарних умовах. Обговорювали також показники захворюваності на туберкульоз, виявлення візуальних форм онкопатології, проведення онкопрофілактичних оглядів, оздоровлення осіб з груп ризику тощо.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux