В Івано-Франківську відбулася зустріч з членами сімей загиблих ветеранів війни

У важких боях за Україну гинуть наші захисники і захисниці, тому важливо підтримувати їх родини. І сьогодні під керівництвом заступниці голови обласної державної (військової) адміністрації Людмили Сірко в Івано-Франківську відбулася зустріч представників робочої групи з організації надання допомоги сім'ям загиблих учасників війни з рідними зниклих безвісти та полеглих Героїв. Захід  відбувся у форматі діалогу, де кожен отримав відповідь на запитання.

З родинами загиблих спілкувалися народний депутат України Ігор Фріс, радник голови обласної державної адміністрації Володимир Веркалець, начальник управління з питань ветеранської політики ОВА Роман Примич, заступник голова районної державної адміністрації Олександр Попадинець, фахівці відділу роботи із зверненнями громадян апарату  ОВА, соціального захисту, представники ТЦК, Пенсійного фонду та бюро правової допомоги.

Представники різних гілок влади обговорили з членами сімей загиблих ветеранів війни проблеми, які потребують нагального вирішення.

Людмила Сірко висловила співчуття рідним і близьким загиблих за Україну, полонених та зниклих безвісти Героїв, а також розповіла про основні напрямки реалізації державної політики у сфері соціального захисту сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України.

«Наші воїни мужньо відстоюють територіальну цілісність держави, жертовно віддаючи свої життя чи свободу. І наше спільне завдання зробити усе, щоби щодня підтримувати їх родини. На таких зустрічах ми завжди намагаємося донести необхідну інформацію, відповісти на всі запитання, котрі цікавлять родини наших Героїв. І розповідаємо про соціальний та правовий захист родини кожного військового, який віддав своє життя, захищаючи країну», - зазначила Людмила Сірко.

Ігор Фріс  розповів про законодавчі ініціативи щодо соціальних гарантій та виплат членам сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України, зокрема й ухвалення Верховною Радою Закону України про виплату грошової допомоги в разі загибелі військового та відповідно розширення переліку осіб, які мають право на одноразову грошову допомогу в разі загибелі військового.

Мовилося про основні права та пільги щодо соціального захисту сімей загиблих військових. Присутніх цікавили питання порядку виплати грошових компенсацій, оформлення пенсій сім’ям загиблих військових, різні соціальні виплати, їх призначення, отримання, можливості місцевих бюджетів  щодо надання допомоги родинам загиблих герої, проходження ВЛК, особливості проведення ДНК-експертиз, надання допомоги на лікування членів сімей загиблих або військовослужбовців, які служать на даний час, оздоровлення членів родин загиблих та інші.

За результатами проведення засідання робоча група подає відповідні пропозиції та рекомендації щодо опрацювання питань, які обговорювалися на цій зустрічі.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux