У Тлумачі розпочалася реалізація проєкту «Турбота про родину Героя»
Івано-Франківська РДА, опубліковано 22 квітня 2024 року о 15:00

У рамках соціального проєкту «Турбота про родину Героя», який ініційований головою обласної державної адміністрації – начальницею обласної військової адміністрації Світланою Онищук, Тлумацька міська територіальна громада прийняла родини загиблих, зниклих безвісти, ветеранів війни та військовослужбовців в межах туру одного дня.

Реалізовуючи соціальний проєкт «Турбота про родину Героя», громада хоче подарувати кожному з тих, хто втратив на війні найрідніших, кожному, чиї найдорожчі зараз вважаються зниклими безвісти, кожному з тих, хто в даний час проходить реабілітацію і всім, воїнам та їхнім рідним, можливість відпочити й емоційно перезавантажитись, зігріти всіх своєю увагою та любов’ю. 

Декани Тлумацькі о. Павло Дутчак (УГКЦ) та о. Василь Стадник (ПЦУ) благословили проведення даного заходу та вручили дітям образки, а до присутніх звернулися міський голова Ігор Петрук та головний спеціаліст управління ветеранської політики Івано-Франківської обласної військової адміністрації, голова і засновниця громадської організації «Дружини Янголів», воїн Бойового Братерства України, заступниця командира Франківського полку Любов Василів.

У комунальному закладі «Центр культури та дозвілля» Тлумацької міської ради всі наші гості змогли переглянути український 3D-анімаційний фентезійний фільм 2023 року «Мавка. Лісова пісня».

Після перегляду анімаційної картини для родин Героїв Тлумацьким Будинком дитячої та юнацької творчості (керівник Р. Мельник) були проведені майстер-класи (на вибір):

  1. виготовлення народної ляльки (лялька-мотанка);
  2. гравіювання на склі (на кружках);
  3. виготовлення суверенів з фанери; 
  4. пірографія (випалювання на кухонних дощечках);
  5. розпис Великодніх пряників;
  6. бджільництво для початківців.

Всім учасникам майстер-класів були надані наполовину закінчені вироби, тому майстер-клас тривав одну годину, а фінальні витвори кожна дитина забрала додому в якості подарунка.

Під час заходу усіх присутніх пригощали смачною солодкою випічкою від філії Нижнівського ліцею – с. Остриня (керівник – Т. Шаряк), а завершилася дана зустріч гарячим обідом для родин Героїв.

До м. Тлумача на захід приїхали 94 учасники з Тлумацької, Обертинської, Олешанської громад.

Від імені усіх жителів громади низький уклін всім Героям, які загинули у боях за нашу землю. Висловлюємо глибоку повагу та подяку за синів, чоловіків, братів, друзів, побратимів. Вічна їм пам’ять і шана.

Ми щиро віримо, що кожен наш військовослужбовець, в тому числі наші полонені та безвісти зниклі – повернуться додому живими і з Перемогою!

І не забуваймо, завдяки кому ми можемо жити!

Щиро дякуємо військовослужбовцям Збройних Сил України за захист!


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux