Проблемні питання людей з інвалідністю обговорили під час онлайн-зустрічі

Під керівництвом заступниці голови обласної державної (військової) адміністрації Людмили Сірко, за сприяння  представника Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю в Івано-Франківській ОДА Миколи Макара відбулася онлайн-зустріч з питань соціального захисту людей з інвалідністю з фахівцями департаментів соціальної політики облдержадміністрації,  Івано-Франківського відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, а також керівництва Обласної медико-соціальної експертної комісії.

Темою зустрічі стало обговорення питань щодо забезпечення ефективних процедур соціального захисту людей з інвалідністю у формуванні та реалізації державної політики, вирішення питань місцевого значення. До розмови також долучилися представники громадської організації людей з інвалідністю області та партнерські організації, зокрема, Вікторія Назаренко  - генеральний секретар ВГО “НАІУ” та Ганна Гринів - керівник ІФ ГОАІ ВОІ "СОІУ”.

Йшлося про останні зміни в чинному законодавстві щодо  забезпечення людей з інвалідністю допоміжними засобами реабілітації, умови їх отримання у межах державної програми через органи Фонду соціального захисту осію з інвалідністю, забезпечення реабілітацією людей, дітей військових з інвалідністю в умовах війни, ортопедичним взуттям тощо, а також як правильно оформити замовлення на електроскутер через органи соціального захисту.

Зазначалося, що впродовж вже 783 днів російські війська здійснюють бомбардування українських міст, через що зруйновані житлові будинки, школи, дитячі садочки, лікарні, пологові будинки. З міст, в яких безпосередньо тривають бойові дії, здійснюється масова евакуація мирного населення, зокрема, жінок, дітей та людей похилого віку.

Наразі в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених людей в Івано-Франківській області зареєстровано 123422 ВПО або (87580 сімей), з яких: людей працездатного віку – 56903, тих, що потребують працевлаштування, – 5197, людей з інвалідністю – 4082, пенсіонерів – 16939, дітей – 36887.

Люди з інвалідністю отримали вичерпні відповіді фахівців на свої запитання, домовилися про наступні подібні зустрічі,  а також подальшу співпрацю і підтримку. 




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux