Людмила Сірко зустрілася із представниками міжнародних організацій кластеру з питань житла і непродовольчих товарів

Заступниця голови обласної державної (військової) адміністрації Людмила Сірко зустрілася з представниками міжнародних громадських організацій, які входять до кластеру з питань житла і непродовольчих товарів. Участь у засіданні взяли представники більш ніж двадцяти міжнародних, гуманітарних, благодійних організацій, керівники та фахівці структурних підрозділів обласної, районних державної (військових) адміністрацій та територіальних громад (онлайн).

Йшлося про важливість реалізації гуманітарних проєктів на Прикарпатті у співпраці із благодійниками. А також розповіла про важливі аспекти реалізації спільних програм щодо залучення необхідних фінансових ресурсів для підтримки ВПО, їх працевлаштування, проведення ремонтних робіт із облаштування соціального житла, геріатричних, реабілітаційних центрів, захисних укриттів та надання гуманітарної підтримки потребуючим.

Представники міжнародних організацій окреслили питання впровадження на Прикарпатті благодійних проєкти щодо допомоги внутрішньо переміщеним людям, обладнання місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, надання відповідних пільг для переселенців щодо оренди житла та впровадження спільних грантових програм у цих напрямках.

Під час зустрічі були розглянуті спільні партнерські заходи щодо будівництва житла для ВПО, можливість проведення реконструкцій існуючих приміщень, а також об’єктів, які облаштовуються для довготривалого перебування переселенців.

Мовилося про важливу співпрацю із територіальними громадами, напрацювання спільних алгоритмів адаптації ВПО, продовження ефективної співпраці між виконавчою владою, громадськими і міжнародними гуманітарними організаціями та нові можливості для партнерства.

Представники міжнародних організацій презентували свої проєкти, які реалізовуються на Прикарпатті, озвучили актуальні аналітичні дані щодо надання  допомоги переселенцям та моніторингові інструменти роботи із ВПО.

Людмила Сірко зауважила, що надзвичайно важливо відчувати підтримку наших міжнародних партнерів та висловила сподівання на продовження співпраці, завдяки якій усі потребуючі отримуватимуть необхідну допомогу та підтримку.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux