Людмила Сірко відвідала Волонтерський центр у м. Коломия

Перебуваючи із робочою поїздкою у Коломийській територіальній громаді, Людмила Сірко відвідала волонтерський центр, де проводилося плетіння маскувальних сіток» учасниками громадської організації «Нескорена нація».

Людмила Сірко поспілкувалася з активними учасниками волонтерського руху, які розповіли про роботу  волонтерського центру, який з перших днів війни діяв у Коломиї, збирав навколо себе волонтерів та всіх небайдужих мешканців міста.

«Волонтери - це ті люди, які завжди подають руку допомоги у найважчі часи. Ми переконуємося у цьому щодня. Це поклик душі та небайдужість. І ми  готові продовжити і надалі співпрацювати і допомагати таким людям як ви», - зазначила Людмила Сірко. - І саме завдяки злагодженій роботі працівників цього волонтерського центру, тісній співпраці з владою, меценатами та волонтерами Перемога буде швидкою та беззаперечною».

У Коломийському волонтерському центрі налічується шість цехів і у кожного є своя назва: «Мурашки» (вони надають гуманітарну допомогу переселенцям, збирають і відправляють необхідне захисникам на фронт, вони все сортують, складають і тд.) «Бджовеліни» (шиють: наколінники, розвантажувальні жилети, піддупники, підсумки під гранати та магазини, а також плитоноски, футболки, балаклави та карімати); «Павучки» (плетуть основу для маскувальної сітки); «Шовкопряди» (фарбують тканину, ріжуть тканину на смужки і плетуть маскувальні сітки ); «Папероски»( роблять цигарки на ручних та електричних машинках); «Файна кухня» (готують енергетичні батончики, тушонки, каші з м’ясом, вареники, зрази, пельмені, булочки та солодощі).

Важливо, що  суспільно корисні роботи задля задоволення потреб Збройних сил України, інших військових формувань проводяться в рамках урядового проєкту «Армія відновлення» – це один із видів тимчасової зайнятості, який має оборонний характер або ж слугує для ліквідації надзвичайних ситуацій, які виникли в період воєнного стану.  Від початку запровадження на Коломийщині суспільно корисних робіт з ГО «Нескорена нація» укладено 11 договорів на виконання виду робіт: «плетіння маскувальних сіток», до яких було залучено 216 осіб з числа зареєстрованих безробітних, в тому числі внутрішньо переміщені особи.

А до цих робіт залучаються зареєстровані безробітні та внутрішньо переміщені люди, які не перебувають у статусі безробітного. На період участі у суспільно корисних роботах з безробітними людьми укладається строковий трудовий договір та здійснюється  оплата праці.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux