8 ЦНАПів Прикарпаття отримали мобільні кейси для обслуговування маломобільних груп населення
опубліковано 26 квітня 2024 року о 19:55

Сьогодні Світлана Онищук  разом зі свої заступником Богданом Футерком та регіональною координаторкою ПРООН Лесею Попелюх передали ЦНАПам області мобільні кейси для обслуговування маломобільних груп населення.

До комплекту сучасної портативної техніки входять: ноутбук, сканер, принтер, вебкамера. Обладнання дасть змогу в форматі віддаленого робочого місця надавати адміністративні послуги для людей, які не мають можливості навідатись у ЦНАП. Вартість кейсів – понад 540 тисяч гривень. Їх придбали в межах проєкту «Посилення стійкості громад в регіонах України» ПРООН в Україні за підтримки Уряду Великої Британії.

«Державні послуги мають бути доступними для усіх без винятку категорій населення. Особливо у час війни, коли зростає кількість людей, які належать до маломобільних груп. Тож працюємо з нашими міжнародними партнерами, щоби створити належні для цього умови», - зазначила очільниця Прикарпаття.

Варто додати, що техніку отримають ЦНАПи у Бурштинській, Івано-Франківській, Калуській, Косівській, Надвірнянській, Рогатинській, Тисменицькій та Тлумацькій територіальних громадах.

За словами керівника Івано-Франківського ЦНАПу, коли через війну в область почали прибувати  внутрішньо переміщені люди, сервіс надання послуг адаптувався. Працівники ЦНАПу приїжджали у заклади охорони здоров’я, де були люди похилого віку, які не могли самостійно пересуватися, і оформляли їм статус ВПО. Сьогодні така потреба є для військовослужбовців, які не можуть самостійно пересуватися.

Згідно зі статистикою,  в 2023 році до Центру надання адміністративних послуг Івано-Франківська було направлено більше пів тисячі запитів щодо оформлення послуг «Мобільний адміністратор», тобто замовлення адміністративних та соціальних послуг безпосередньо вдома.

Цей сервіс доступний виключно для осіб похилого віку та людей з інвалідністю. Вони можуть отримати такі послуги, як: реєстрація місця проживання, всі соціальні послуги, оформлення ВПО, оформлення різних допомог, субсидій тощо. Тому це сучасне обладнання покращить якість надання послуг для цих категорій громадян.

Нагадаємо, така послуга є абсолютно безкоштовною.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux