За підтримки міжнародних організацій на Прикарпатті відновлюватимуть соціальні заклади для розміщення паліативних хворих із регіонів, де йдуть бойові дії

Сьогодні заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко зустрілася із делегацією Офісу управління ООН із обслуговування проєктів в Україні (ЮНОПС), яку очолює Джанні Вольпін.

На початку розмови іноземний гість поінформував про діяльність організації, зокрема, наголосив, що основна робота ЮНОПС сконцентрована довкола реалізації проєктів, спрямованих на підтримку правоохоронної сфери, та розвитку інфраструктури.


За словами Джанні Вольпіна,  його організація свого часу також долучалася до придбання пакунків малюка. Фінансовий ресурс для цього прямовувався із державного бюджету. Окрім того, за підтримки Уряду Японії організація забезпечувала придбання обладнання для українських госпіталів. В умовах сьогодення благодійники сфокусували свою діяльність на вирішенні питань внутрішньо переміщених осіб, а саме, на забезпеченні їх житлом. Організація збирає інформацію про потреби і формує проєктні пропозиції для пошуку донорів.

«Ми рішуче налаштовані допомагати українцям, котрі постраждали від війни, - підкреслив Джанні Вольпін. – Задля цього маємо великий досвід роботи щодо залучення фінансового ресурсу та фахових працівників».


Своєю чергою Людмила Сірко повідомила, що на сьогодні в області вже зареєстровано 141 862 внутрішньо переміщені особи. Незважаючи на це, Прикарпаття готове ще прийняти понад 17 тисяч людей і задля цього у соціальних закладах облаштовано ліжко-місця для потребуючих прихистку.

«Івано-Франківщина з перших днів війни налагодила роботу щодо розміщення внутрішньо переміщених осіб. При обласній державній адміністрації створено Координаційний центр з питань допомоги ВПО, працівники якого допомагають людям із пошуком житла, їжі, одягу, медикаментів», - розповіла Людмила Сірко.

Що ж до проблемних питань, то наразі є потреба у забезпеченні внутрішньо переміщених осіб харчуванням, а також гостро стоїть питання розміщення паліативних хворих.

«Сьогодні нам необхідно відремонтувати два заклади соціальної сфери, в яких ми зможемо поселити паліативних хворих, - зазначила Людмила Сірко. – Тож шукаємо механізми та кошти для ремонту приміщень і готові до співпраці із міжнародними організаціями».

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux