В Івано-Франківську презентували виставку «Втрачений дім» та соціальні ролики про проблеми переселенців

Біль і сльози, реальні історії з життя людей, яких війна змусила покинути свої домівки та шукати безпечні місця для життя. Про це йшлося сьогодні під час відкриття банерної виставки “Втрачений дім” та презентації соціальних роликів про проблеми переселенців. Проєкт підготовлений Івано-Франківською обласною організацією «Молода Просвіта» при підтримці міжнародної гуманітарної організації CORE (Community Organized Relief Effort) ) у рамках проєкту «Простори підтримки».


Захід відбувся в обласному Художньому музею за участю внутрішньо переміщених людей, представників влади та ЗМІ. Від імені голови обласної державної адміністрації - начальника обласної військової адміністрації Світлани Онищук присутніх привітав заступник голови обласної державної адміністрації Вадим Созоник.

«Люди, які переїхали на Прикарпаття, пережили усі жахіття війни: обстріли, втрати своїх рідних, домівок, евакуацію. Тут вони знайшли споріднені душі, адже дуже багато людей прихистили у себе вдома тих, кого війна позбавила найнеобхіднішого. Волонтери, благодійні організації, органи влади спільно роблять усе можливе, щоби забезпечити внутрішньо переміщених людей продуктами харчування, одягом, побутовою технікою, а найголовніше - комфортним житлом, - зазначив посадовець. - Ми дякуємо громадськості та міжнародним донорам за допомогу. Такі проєкти є важливими, адже дозволяють спільно вирішувати проблеми наших співвітчизників та наближати нашу Перемогу. Слава Україні!».


Слід зазначити, що на виставці представлені 22 фоторозповіді, які було зібрано у 29 громадах Прикарпаття, де комплексно проживають внутрішньо переміщені особи.

«Кожна з цих історій формує загальну картину про те, що переживають тисячі людей із тих регіонів, де йдуть бойові дії та прилітають ракети», - зазначила керівниця «Молодої Просвіти» Євгенія Бардяк.

Також у рамках проєкту було знято три соціальних відеоролики, які відображають нагальні потреби для внутрішньо переміщених людей.


 Додамо, що акторами у проєкті є внутрішньо переміщені люди, а над зйомками працювали відеорежисери Віталій Шевелев та Олексій Рохман, фотограф Олександр Плаксін, які є вимушеними переселенцями з Луганщини. Виставка експонуватиметься в Івано-Франківському краєзнавчому музею до 30 вересня, а соціальні ролики розміщені на офіційній сторінці організації у фейсбук https://www.facebook.com/molodaprosvita.if.

Більше фото за посиланням.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux