У КНП «Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня» борються за життя 17 річної дівчини з діагнозом «COVID-19»

Двадцятий день весь персонал КНП «Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради» бореться за життя 17 річної дівчини, в якої діагностували коронавірусне захворювання. Ураження легень дитини – 98%.

Про це сьогодні під час щоденного брифінгу щодо епідеміологічної ситуації в області, який відбувся під керівництвом голови обласної державної адміністрації Світлани Онищук, повідомив генеральний директор лікарні Тарас Мельник.

За його словами, на даний час в лікарні перебувають 11 дітей з COVID-19, двоє з яких віком до одного місяця, четверо – до чотирьох років. Усі вони забезпечені необхідними медикаментами та киснем. Загалом у медичному закладі розгорнуто 90 ліжок для лікування дітей хворих на коронавірус.


«Сьогодні ми докладаємо усіх зусиль, щоби медичні послуги були доступними до кожного жителя області. За підтримки соціально відповідального бізнес-середовища лікарні, які лікують хворих на коронавірус, забезпечені киснем, у рамках державних програм медзаклади оснащені дороговартісним сучасним обладнанням, - наголосила керівниця області. – Поряд з цим, завдяки програмі Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво», здійснюється реконструкція приймальних відділень лікарень. Зокрема, наразі ведуться підготовчі роботи щодо проведення наступного року реконструкції даної дитячої лікарні та її оснащення новітнім обладнанням, яке сприятиме своєчасному діагностуванню хвороби, а відтак і належному наданню необхідної медичної допомоги».


Варто зазначити, що упродовж минулої доби на коронавірус в області захворіли 525 осіб, 167 – госпіталізували, 210 – одужали, 20 прикарпатців померли. Для лікування хворих на COVID-19 у 26-ти медичних закладах області облаштовано 3229 ліжок із підведеним киснем. Наразі зайнято хворими 1960 ліжок. Також 130 пацієнтів перебувають у реанімаційних відділеннях, 38 – підключені до апаратів ШВЛ.

Під час брифінгу наголошувалося, що перервати ланцюг поширення захворюваності можна виключно способом масової вакцинації. До слова, наразі в області повністю провакцинованими є 23,9 відсотків жителів. Продовжується імунізація дітей. Так, на сьогодні першу дозу вакцини отримали 1618 дітей, другу – 448. Фахівці підкреслили, що єдиним протипоказом до вакцинації є гострий анафілактичний шок, викликаний першою дозою вакцини, або алергічна реакція організму на її компоненти.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux