У Дубовецькій територіальній громаді облаштували шелтер для внутрішньо переміщених людей

Через військові дії на Прикарпаття продовжують прибувати внутрішньо переміщені люди. У зв’язку із цим у с.  Маріямпіль  Дубовецької територіальної громади облаштовали прихисток  для  внутрішньо переміщених людей. У будівлі зможуть тимчасово проживати 40 осіб.

Сьогодні заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко взяла участь в урочистому відкритті новооблаштованого шелтеру. Митрополит Івано-Франківської УГКЦ Кир Володимир Війтишин освятив це приміщення та подякував усім, хто долучився до такої важливої справи.

«Зараз цілий світ захоплений відвагою та героїчністю українців, які самовіддано відвойовують рідну землю. Івано-Франківщина – тилова область, яка прийняла понад 148 тисяч переселенців. Задля створення комфортних умов для проживання внутрішньо переміщених людей Благодійний фонд «Карітас Івано-Франківської УГКЦ»,  Дубовецька територіальна громада  за підтримки БФ «Рокада» та інших громадських організацій і волонтерів облаштували шелтер у Маріямполі. Люди, які втратили своє житло у зв’язку із військовою агресією росії проти України проживатимуть тут до можливості повернення у свої оселі. Обласна військова адміністрація, територіальні громади, міжнародні донори  зосереджують усі можливості задля надання їм найнеобхіднішої допомоги», - наголосила Людмила Сірко.


Важливо, що приміщення в якому розміщено шелтер, – це колишня Маріямпільська лікарня. У 2019 році заклад був переданий Галицькою районною радою у власність релігійної громади (парафії) Воздвиження Чесного Хреста УГКЦ села Маріямпіль, як парафіяльний будинок багатофункціонального призначення для соціального служіння. В прихистку  для  внутрішньо переміщених людей, який розміщений на першому поверсі цієї будівлі, загальною площею 311 кв. метрів,  облаштовано електричне опалення та десять кімнат, - а це кухні, їдальні, побутові, душові кімнати та  санвузли. Функціонування  адмініструватиметься  Благодійним фондом «Карітас Івано-Франківської УГКЦ».


Перебуваючи із робочим візитом у с. Маріямпіль Дубовецької територіальної громади, Людмила Сірко відвідала Маріямпільську філію Дубовецького ліцею, де відкрито навчальну групу відокремленого структурного підрозділу «Бурштинський енергетичний фаховий коледж  ІФНТУНГ» (спеціальність «Геодезія та землеустрій»). Десятеро студентів коледжу, які є жителями сіл цієї громади,  навчаються у  фаховій групі  у трьох відповідно облаштованих навчальних кабінетах. Також тут планується організувати навчання студентів за спеціальністю «Екологія».

Додамо, що у Маріямпільській філії Дубовецького ліцею також виділено та облаштовано приміщення для дошкільної групи, створено всі необхідні умови для навчання й виховання 18 дошкільнят.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux