М’ясне скотарство на Прикарпатті: сучасні підходи та партнерство
Департамент агропромислового розвитку ОДА, опубліковано 11 червня 2025 року о 17:00

У межах підготовки Комплексної програми розвитку АПК Івано-Франківщини на 2026–2030 роки директорка департаменту агропромислового розвитку ОДА Алла Хамчич відвідала Букачівську громаду.

У селі Колоколин оглянула фермерське господарство, яке утримує 1,9 тис. голів ВРХ м’ясних порід (у т.ч. 450 корів), зокрема абердин-ангуської та поліської.

У 2017 році господарство отримало статус племінного репродуктора поліської породи, зараз нараховує близько 700 чистопорідних тварин. Вирощують власні корми на 640 га ріллі з використанням сучасної техніки.

Також оглянула приватне м’ясопереробне підприємство у Букачівцях:

  • Діє з 2012 року, має потужності забою до 100 голів/зміну.
  • Холодильні камери вміщують до 400 тонн продукції.
  • Виробляє яловичину, свинину та м’ясні напівфабрикати.
  • Одне з перших в області впровадило HACCP.
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux