В області 60% закладів громадського харчування порушують протиепідемічні вимоги

news-image
Про це повідомляють в головному управлінні Держпродспоживслужби Івано-Франківщини.

Нагадаємо, що на головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківський області, Національну поліцію та органи місцевого самоврядування покладено контроль за дотриманням протиепідемічних заходів в  закладах громадського харчування, відповідно до рішення Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Івано-Франківській ОДА.

У кожному районі створені робочі групи у складі представників Держпродспоживслужби, Національної поліції та органів місцевого самоврядування з метою проведення моніторингових відвідувань цих закладів. Окрім забезпечення організації протиепідемічних заходів, робочі групи перевіряють також дотримання обмеженого терміну роботи закладів громадського харчування – лише до 23:00 (відповідно до змін, внесених до Постанови Кабінету міністрів України  № 392 від 20.05.2020 року)

Так, проведені минулих вихідних (18-19 липня) моніторингові відвідування закладів громадського харчування показали наступні результати:

всього перевірено 317 закладів; з них працювали 213;

масові заходи проводились у 96 закладах, з яких порушення протиепідемічних вимог виявлено в 60 відсотках закладів;

цими вихідними в області проводилось 47 весіль, з них 36 відбувались з порушеннями протиепідемічних норм (77 відсотків).

Високі показники порушень, що зберігаються уже протягом декількох місяців, свідчать про те, що заклади громадського харчування продовжують залишатися потенційним джерелом поширення коронавірусної інфекції.

Моніторинг закладів громадського харчування буде тривати до закінчення карантину, при встановленні повторних порушень санітарно-епідемічних вимог, будуть подаватись пропозиції місцевим комісіям з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій для прийняття рішення щодо призупинення їх роботи.

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківський області в чергове закликає представників громадськості, ресторанного бізнесу, ЗМІ та небайдужих громадян долучатися до проведення моніторингових відвідувань закладів громадського харчування щоденно, і в тому числі наступних вихідних – 25-26 липня.

23.07.2020 11:07